Geri Dön

Mesleki hayata hazırlık, lisansüstü programlar, Mezuniyet sonrası çalışabilecek iş dalları

  • 25/07/2023
  • Abdullah KORKMAZ
  • Hukuk
  • 43


Tıklayınız.


 

1. Mesleki hayata hazırlık konusunda fakülteniz ne gibi imkanlar sunmaktadır?

Fakültemiz, öğrencilerine sunduğu teorik bilgiye dayalı eğitimin yanı sıra öğrencilerimizin hukuk uygulaması ve pratiği açısından da meslek hayatlarına hazır olacakları bir eğitim sunmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda uygulamaya yönelik seçmeli ve zorunlu dersler müfredat içerisinde bulunmaktadır.

Avukatlık, uzlaştırmacı, arabuluculuk gibi alanlarda mesleki tecrübeye sahip akademisyen kadromuz ile öğrencilerimizi meslek hayatına en iyi şekilde hazırlamak amaçlanmaktadır. Aynı zamanda meslek erbapları, barolar vb. kurumlarla olan işbirliği neticesinde hukuk uygulayıcılarının deneyim ve tecrübelerini öğrencilerimize aktarmaları amaçlanmaktadır.

 

2. Mezuniyet sonrasında hangi iş dallarında çalışma imkânı bulabilirim?

Hukuk fakültesi mezunları çeşitli iş alanlarında çalışabilirler. İş seçenekleri kişilerin ilgi alanlarına, yeteneklerine ve kariyer hedeflerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Avukatlık, hâkim-savcılık, akademisyenlik, noterlik, kaymakamlık, çeşitli kamu kurumlarında avukatlık, icra müdürü ve yardımcılığı, uzlaştırmacı ve arabuluculuk, şirket yöneticiliği ve hukuk danışmanlığı gibi meslek dallarında çalışma imkânı bulabilirsiniz.

 

3. İKÇÜ’de yer alan hukuk alanındaki lisansüstü programlar nelerdir?

Fakültemizde, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Kamu Hukuku Tezli Yüksek Lisans Programında eğitim verilmektedir.

 

4. Üniversiteye ilk kayıt için şahsen gelmeme gerek var mı, bir başkası benim yerime kayıt yaptırabilir mi, herhangi bir evrak teslim etmeli miyim?

T.C. vatandaşı öğrencilerin kayıtları elektronik ortamda yapılmaktadır. Herhangi bir evrak teslim edilmesine gerek yoktur. T.C. vatandaşı öğrencilerin kayıtları ile ilgili kayıt tarihleri, kayıt yerleri ve kayıt için istenen bilgiler web adreslerindeki duyuru ve kılavuzlardan öğrenilebilir. https://ikcu.edu.tr/

Yorum-soru ekle