Geri Dön

Barınma ve beslenme imkanları, sosyal imkanlar, Kütüphane, Öğrenci toplulukları hakkında.

  • 03/09/2024
  • Abdullah KORKMAZ
  • Hukuk
  • 74


Bilgi almak için tıklayınız.


10. Üniversitenizde ve çevresinde barınma ve beslenme imkanları nelerdir?

Öğrencilerimizin beslenme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla işletilen kantin, kafeterya ve yemek salonlarının sağlıklı ve hijyenik koşullarda hizmet vermesi sağlanmakta ve denetlenmektedir.   Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının denetlemekle sorumlu olduğu 1 yemek üretim mutfağı, 2 öğrenci yemekhanesi, 2 çay ocağı ve 8 Kantin-Kafeterya bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 400 öğrencimizin yemek yardımı üniversitemizce karşılanmaktadır.

Üniversitemizde öğrencilerimizin ders saati dışındaki boş zamanlarında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda geçici işlerde çalıştırılarak hem maddi kazanç hem de uygulama becerisi kazanmalarını sağlamak amacıyla kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma programı bulunmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Üniversitemiz Balatçık Kampüsü içerisinde Kredi Yurtlar Kurumuna ait Kız Öğrenci Yurdu ile yine üniversitemiz Balatçık Kampüsüne 500 metre mesafede Kredi Yurtlar Kurumuna ait erkek öğrenci yurdu da bulunmaktadır. Balatçık Kampüsü çevresinde öğrencilere yönelik inşa edilmiş olan yerleşim alanları da bulunmaktadır.

 

11. İKÇÜ kampüsünde ne gibi sosyal imkanlara ulaşabilirim?

Üniversitemizde öğrencilerimizin fiziksel aktivitelerini gerçekleştirecekleri çok amaçlı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, fitness salonu, tırmanma duvarı, halı saha, aktivasyon salonu, 13 adet masa tenisi, 4 adet açık voleybol, basketbol ve tenis sahası bulunmaktadır.

Aktif olarak faaliyet gösteren futbol, futsal, basketbol (kadın-erkek), voleybol (kadın-erkek), tenis (kadın-erkek), masa tenisi (kadın-erkek), badminton (kadın-erkek) takımları bulunmaktadır. Takımlarımız Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakalara katılım göstermektedir.

Öğrencilerimize ücretsiz olarak alanında uzman eğitmenlerimizce tenis, masa tenisi, kick boks, voleybol, basketbol, badminton, tekvando, pilates ve step-aerobik kursları verilmektedir. İlkbahar ve sonbahar aylarında gruplar halinde doğa yürüyüşleri ve bisiklet turları düzenlenmektedir.

Ayrıca öğrencilerin ve çalışanların sağlık hizmetlerine kolay erişmesi amacıyla Çiğli Merkez Yerleşkesi içinde sağlık hizmeti olanakları (Aile Sağlığı Merkezi) mevcuttur. Ek olarak öğrencilere psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri de sunulmaktadır. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İKÇÜ öğrenci ve çalışanları yanında bölgeye sağlık hizmeti sunmaktadır.

 

12. Üniversite kütüphanesinden bahsedebilir misiniz?

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı; Merkez, Sağlık Bilimleri ve Tıp Fakültesi Kütüphaneleri olarak 3 birimde hizmet sunmaktadır. 2810 m2 kapalı alanı, 752 kişilik oturma kapasitesi bulunmaktadır. İKÇÜ’nün her öğrencisi ve personeli kütüphanelerin doğal üyesidir. Kütüphanede ödünç-iade, bilgi tarama, kurumsal açık erişim bilgi sistemi (DSpace), kablosuz internet, kütüphaneler arası ödünç-iade (ILL), açık raf sistemi ve basılı nadir kitapları dijitalleştirme alanı ile kullanıcılara hizmet verilmektedir.

Görme engelli kullanıcılar için sesli kitap koleksiyonu (GETEM, GEKOP) bulunmaktadır. Kütüphanede 41.250 basılı kitap, 115 basılı dergi; 36 veri tabanı üzerinden 394.952 e-kitap ve 47.824 e-dergi ile 700 adet görsel-işitsel materyal mevcuttur. Kullanıcıların grup çalışması yapabilecekleri çalışma odaları, bilgisayar ve okuma salonları bulunmaktadır. Kütüphane, kartlı geçiş sistemiyle akademik takvim yılında haftanın 6 günü (Pazartesi-Cumartesi) 7/24 hizmet vermektedir.

Kütüphane imkânlarının yanı sıra size fakültemiz bünyesinde kitap ve film atölyeleri kurmayı hedeflemekteyiz. Film ve kitap atölyelerimizde belirlediğimiz eserleri beraberce incelenecek ve ardından toplu fikir alışverişinde bulunulacaktır. Bu sayede öğrencilerimize sanatla iç içe bir hukuk anlayışı kazandırmayı amaçlamaktayız. 

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı sayfasına erişim için tıklayınız.

 

13. İKÇÜ’de yer alan öğrenci toplulukları hakkında bilgi edinebilir miyim?

Öğrencilerimizin ders dışı zamanlarında sosyal ve kültürel etkinliklere katkı sağladığı 70’e yakın topluluk bulunmaktadır. Üniversitemizde isteyen her öğrenci, ilgi alanına giren topluluklara üye olabildiği gibi yeni ilgi alanlarına dönük topluluk oluşturmak için de girişimde bulunabilmektedir. 

Detaylı bilgi için tıklayınız.

 

Yorum-soru ekle