Geri Dön

İKÇÜ Hukuk Fakültesini kazanabilmem için yaklaşık olarak hangi sıralamada olmam gerekir?

  • 03/09/2024
  • Abdullah KORKMAZ
  • Hukuk
  • 68


Öğrenci Kontenjanı, %30 İngilizce Eğitim Fırsatı, Hazırlık Eğitimi, Müfredat, Kişisel ve Mesleki Gelişim, Kampüse Ulaşım


1. İKÇÜ Hukuk Fakültesi’nin öğrenci kontenjanı kaçtır? İKÇÜ Hukuk Fakültesi’ni kazanabilmem için üniversiteye giriş sınavlarında yaklaşık olarak hangi yüzdelik dilimde / sıralamada olmam gerekir?

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Hukuk Lisans Programı, EA puan türünde olmak üzere 60 genel kontenjana ve 2 okul birincisi kontenjanına sahiptir.

2023 yılında Fakültemize yerleşen son öğrencinin YKS başarı sıralaması 23926'dır. Yüzdelik dilim ve sıralamaları çeşitli faktörlere bağlı olacak şekilde her tercih döneminde değişiklik gösterebilir. Bu faktörler, o yıl başvuran adayların sayısı, başarı düzeyleri ve kontenjanın durumuna bağlı olarak farklılık gösterebilecektir.

 

2. İKÇÜ Hukuk Fakültesi’nin %30 İngilizce eğitim verdiğini öğrendim. İngilizce hukuk eğitimi kariyerim açısından ne gibi fırsatlar sunabilir?

Fakültemizin vizyonu; bünyesinde gerçekleştirilen bilimsel araştırmalarla akademik birikime, mezun adaylarımızın sahip olduğu vasıflarla meslek hayatına ve inşa ettiğimiz hukuk politikası ile dünya toplumlarına yeni bir hukuk anlayışının kapılarını açan; ulusal ve uluslararası toplumların edinimlerini zirveye taşıyan ve hukuk eğitimine öncülük eden bir fakülte olmaktır. Fakültemiz %30 İngilizce eğitim programıyla öne çıkmaktadır. Ege Bölgesi’ndeki devlet üniversitelerinde İngilizce hukuk eğitimi sunan ilk ve tek fakülte olma özelliğini taşımaktan gurur duyuyoruz Bir yıl zorunlu İngilizce hazırlık eğitiminin ardından dört yıl boyunca verilecek çeşitli İngilizce zorunlu ve seçmeli dersler ile öğrencilerin hukuk İngilizcesini öğrenmeleri ve geliştirmeleri; mesleki yaşamlarında İngilizceyi kullanabilir hale gelmeleri amaçlanmaktadır.

Bilindiği üzere İngilizce, dünya genelinde en çok konuşulan dillerden birisidir. İngilizce hukuk eğitimi, uluslararası alanda çalışma ve farklı ülkelerdeki hukuk sistemlerini anlama becerisine sahip olma avantajı sağlar. Bu durum, uluslararası şirketlerde, uluslararası hukuk firmalarında veya uluslararası organizasyonlarda çalışma fırsatlarını artırır. Fakültemizde verilecek eğitim ile öğrencilere uluslararası alanda rekabet edebilecek yetkinlik kazandırmayı hedeflemekteyiz. Ayrıca bu fırsatlar, uluslararası hukuk alanında etkin bir şekilde çalışma ve hukuki tartışmalara katılma becerisini geliştirecek ve mezunlarımızı diğerlerinden ayıran önemli bir avantaj sağlayacaktır. Bu da mezunlarımızın uluslararası şirketlerde, hukuk firmalarında veya kuruluşlarda kariyer yapma şansını artırmaktadır.

İngilizce hukuk eğitimi, dünya genelinde hukuki konulardaki farklı bakış açılarına ve kültürel çeşitliliğe maruz kalmayı sağlar. Bu durum öğrencilerin farklı hukuki sistemleri ve yaklaşımları anlamalarına ve daha geniş bir perspektiften düşünmelerine yardımcı olur. Fakültemizde verilecek eğitim ile öğrencilerimizin birer “Dünya Vatandaşı” olmalarını hedeflemekteyiz.

İngilizce hukuk eğitimi, özellikle uluslararası hukuk alanında daha geniş iş olanakları sağlar. İngilizceyi iyi bilen hukuk mezunları; uluslararası anlaşmazlık çözümü, ticaret hukuku, insan hakları ve daha pek çok alanda öncelikli tercih olacaktır. İngilizce hukuk eğitimi alanlar, anadilinden farklı dillerdeki hukuki belgeleri anlama ve çevirme becerisine sahip olurlar. Bu durum uluslararası hukuki belgelerin çevirisi veya çeşitli dillerdeki müvekkillerle çalışma gibi hususlarda büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Ülkemizin katlanan ihracat ve büyüme hedefleri doğrultusunda uluslararası sözleşmeler hazırlayacak, müzakere edecek ve ülkemizi uluslararası alanda temsil edebilecek hukukçulara duyulan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Bu da mezunlarımızın çok uluslu şirketlerde, hukuk firmalarında ya da kamu kurumlarında kariyer yapma şansını arttırmaktadır.

Aynı zamanda İngilizce, hukuk alanında yazılan birçok önemli kitap, makale ve yargı kararlarına erişim için anahtar bir dildir. İngilizce hukuk eğitimi, bu kaynaklara kolayca ulaşabilme ve dünya çapında bilgi birikiminden yararlanabilme fırsatı sunar.

 

3. Fakültenizde hazırlık eğitimi var mı? Fakültenizdeki bölüm derslerine başlayabilmem için bir yıllık hazırlık eğitimini tamamlamam zorunlu mudur?

Fakültemiz lisans eğitim programında İngilizce hazırlık sınıfı zorunlu olup ilk yıl Fakültemize yapılan kayıt işlemlerine müteakip olarak otomatik olarak hazırlık eğitimi kaydı da yapılmış olur. İngilizce Hazırlık Programı’ndan CPT Sınavı ve belgeli muafiyet olmak üzere iki şekilde muaf olunabilir. 

Detaylı bilgi için tıklayınız.

 

 

4. %30 İngilizce eğitim yalnızca İngilizce dil derslerinden mi oluşmaktadır?  Hukuk dersleri arasından İngilizce olarak verilen dersler mevcut mudur?

Fakültemizde eğitim dili %30 İngilizcedir. Bu ise müfredatta yer alan derslerin %30’unun İngilizce verildiği anlamına gelmektedir. Fakültemizde temel derslerin Türkçe olarak verilmesi, bazı zorunlu derslerin ve seçmeli derslerin İngilizce olarak verilmesi planlanmaktadır.

 

5. Fakültenizin müfredatı hakkında bilgi edinebilir miyim? Fakültenizde verilen seçimlik dersler nelerdir?

Fakültemizin müfredatı ve müfredatta bulunan derslerin içerikleri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

 

6. Fakültenizde kişisel ve mesleki gelişimim açısından ne gibi fırsatlar sunulmaktadır?

Fakültemiz gelenekselleşmiş eğitim anlayışından farklı olarak modüler eğitim anlayışını benimsemektedir. Modüler eğitim programlarıyla öğrencilerimize daha fazla seçim özgürlüğü sunmaktayız. Fakültemizde eğitim görürken tek bir alanda sıkışıp kalmak yerine, çeşitli dersler arasından seçim yaparak kendi eğitim rotanızı oluşturabilirsiniz. Modüler eğitim, ilgi alanlarınıza ve hedeflerinize uygun bir program oluşturmanızı sağlar. Bu yaklaşım, size özelleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunmanın yanı sıra çeşitli disiplinler arasında bağlantılar kurmanıza da olanak sağlayacaktır.

Öğrencilerimize farklı kariyer imkanları sunabilmek adına Üniversitemiz bünyesinde yer alan Kariyer Merkezi rehberliğinde yan dal programlarıyla entegre edilen bir eğitim sistemimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimiz, ana dal programlarının yanı sıra ilgi duydukları alanlarda seçimlik dersler alarak kendilerini geliştirebilir ve geniş bir bilgi yelpazesine sahip olabilirler. Bu seçimlik dersler, öğrencilere çeşitli disiplinler arasında bağlantılar kurma ve çok yönlü bir bakış açısı geliştirme fırsatı sunar.

Fakültemiz uzmanlaşan eğitim modeli, öğrencilerimize derinlemesine bilgi ve beceri kazandırmakla birlikte onları iş dünyasına hazırlar. Öğrencilerimiz, kendi ilgi alanlarında uzmanlaşmanın yanı sıra çeşitli disiplinler arasında bağlantılar kurabilme yeteneğiyle öne çıkar. Bu da mezunlarımızın, günümüzün rekabetçi iş piyasasında başarılı olmalarına yardımcı olur.

Bunun yanı sıra öğrenci kontenjanı miktarımızın diğer hukuk fakültelerine görece daha az olması sayesinde öğrencilerimizle birebir etkileşimde olabileceğimiz bir eğitim modelini hayata geçirmeyi amaçlamaktayız. Fakültemizde her 6 öğrenci başına 1 öğretim üyesi düşecek olup, bu

Yorum-soru ekle