Geri Dön

Fakültemiz geleceğin hukukçularını bekliyor.

  • 03/09/2024
  • Abdullah KORKMAZ
  • Hukuk
  • 29


Akademik kadromuz eğitim ve araştırma faaliyetlerini şimdilik 3 profesör, 1 doçent, 7 öğretim üyesi ve 12 araştırma görevlisiyle yürütmektedir.
Ülkemizde bulunan hukuk fakültelerindeki öğrenci yoğunluğunu göz önünde bulunduran fakültemiz, iyi bir eğitim sunmak ve akademisyenlerin öğrencileriyle daha verimli bir iletişim kurabilmesini sağlamak amacıyla öğrenci kontenjanını 60 ile sınırlı tutmuştur.
Ege Bölgesindeki devlet üniversiteleri arasında hukuk bölümünde %30 İngilizce eğitim veren ilk ve tek fakülteyiz.
Öğrencilerimize verilecek bir yıl zorunlu İngilizce hazırlık eğitiminin ardından dört yıl boyunca verilecek çeşitli İngilizce zorunlu ve seçmeli dersler ile öğrencilerin hukuk İngilizcesini öğrenmelerini ve mesleki yaşamlarında aktif bir şekilde kullanmalarını amaçlıyoruz.
Modüler eğitim modeliyle farklılaşan ve fark yaratan fakültemiz; öğrencilerine başka bölümlerden de ders alma fırsatı sunmakta ve yan dal yapma imkânı sağlamaktadır.
Öğrencilerimiz uzmanlaşmak istediği mesleklere (kaymakam, idari hâkim, şirket avukatı, girişimci, şirket yöneticisi) uygun ders paketleri alabilecek ve kariyerlerini özgürce şekillendirebileceklerdir.
Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız!


Merhaba,

 

2021 yılında kurulan Fakültemiz, 2023 yılında aldığı ilk öğrencileriyle eğitim öğretim hayatına başladı.

 

Ege Bölgesi’ndeki devlet üniversiteleri arasında hukuk lisans programında %30 İngilizce eğitim veren ilk ve tek fakülteyiz. Eğitimleri boyunca alacakları birçok İngilizce zorunlu ve seçmeli derslerle öğrencilerimizin hukuk İngilizcesini  mesleki yaşamlarında aktif bir şekilde kullanmalarını amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra dil bariyeri olmadan yurtdışındaki üniversitelerde de eğitimlerine devam edebilir.

 

İngilizce dil eğitimine ağırlık veren ve öğrencilerine birçok seçmeli ders imkânı sunan Fakültemiz, öğrencilerini kendi içlerinde dahi farklılaştırmayı amaçlıyor. Kişisel hedeflerine uygun dersler alabilen öğrencilerimize hayallerindeki mesleğin gerektirdiği nitelikleri kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda zengin ve yeniliklere açık bir eğitim ve öğretim planını hayata geçiriyoruz.

 

Modüler eğitimle farklılaşan ve fark yaratan fakültemiz öğrencilerine başka bölümlerden de ders alma fırsatı sunmakta ve yan dal yapma imkânı sağlamaktadır. Öğrencilerimiz uzmanlaşmak istediği mesleklere (kaymakam, idari hâkim, şirket avukatı, girişimci, şirket yöneticisi) uygun ders paketlerini alabilecektir.

 

Gelecek yıllarda daha da güçlenmesi planlanan akademik kadromuz eğitim ve araştırma faaliyetlerini şimdilik 3 profesör, 1 doçent, 7 öğretim üyesi ve 12 araştırma görevlisiyle yürütmektedir.

 

Ülkemizde bulunan hukuk fakültelerindeki öğrenci yoğunluğunu göz önünde bulunduran Fakültemiz, iyi bir eğitim sunmak ve akademisyenlerin öğrencileriyle daha verimli bir iletişim kurabilmesini sağlamak için öğrenci kontenjanını 60 ile sınırlı tutmuştur.

Yorum-soru ekle